COMPANIE CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ (LLC)


În octombrie 1992, statul american Delaware, dealtfel cunoscut ca o capitală a corporaţiilor, a adoptat un document cu privire la constituirea unei persoane juridice noi: Compania cu răspundere limitată (LLC). Având rădăcini în legea europeană cum este GmbH german, această persoană juridică în mod rapid devine populară datorită facilităţilor fiscale pe care le oferă.

Folosind compania din Delaware (LLC), mulţi străini care nu au domiciliu în SUA pot evita taxa federală americană pentru companiile lor.

Acest informator l-a elaborat Euro Commerce LLC cu ajutorul a trei avocaţi din Delaware specializaţi pentru dreptul de corporaţie (gestiune) din Delaware.

Euro Commerce LLC este una dintre firmele pentru servicii de corporaţie care s-a specializat pentru înfiinţarea corporaţiilor în Delaware, Compania cu răspundere limitată (LLC), cu parteneriate limitate (Limited Partnership) şi Business Trust. Ca servicii suplimentare, Euro Commerce LLC oferă şi celelalte servicii, cum sunt ajutorul cu ocazia deschiderii conturilor la bănci, offshore konsalting şi ajutorul pentru întreţinerea companiilor din Delaware.

DE CE DELAWARE?

1) Tradiţia
Delaware este cunoscut demult ca cel mai atractiv stat pentru organizarea entităţii business. În statul Delaware, legile de corporaţie şi trust sunt cunoscute prin flexibilitatea lor atunci când este vorba despre încheierea contractelor. De asemenea, tribunalele din Delaware care interpretează aceste legi sunt printre cele mai prestigioase în ţară şi în lume. Această tradiţie legată de executarea sentinţelor şi deciziilor îi atrage pe oamenii de afaceri din întreaga lume să-şi formeze întreprinderi tocmai în Delaware. Mai mult de jumătate din companiile din Fortuna 500 şi NYSE (New York Stock Exchange) îşi au sediul în Delaware.

2) Flexibilitate fără egal în încheierea contractelor
Modul de abordare al statutului delawarian este ca în primul rând să se permită părţilor să-şi definească raportul lor în afaceri prin contract în scris care reglementează operaţiile şi managmentul persoanei juridice (acordul LLC) şi să se asigure regulile numai pentru acele chestiuni în legătură cu care părţile nu au căzut de acord. Flexibilitatea contractului pe care o oferă legea (dispoziţia) delawariană nu poate fi comparată cu nici un alt statut LLC.

3) Responsabilitatea limitată pentru patroni şi manageri
În timp ce legea (dispoziţia) delawariană permite ca LLC delawarian să fie condusă de membrii ei, ea nu pretinde ca membrii ei să fie şi manageri. Dar, ceea ce este şi mai important, această dispoziţie permite ca nici un membru sau manager să nu fie personal răspunzător pentru indiferent ce datorie sau obligaţie a LLC delawariană numai din cauză că acea persoană este membru sau manager.

4) Avantaje cu prilejul impozitării parteneriatului
LLC delawariană poate oferi aceleaşi avantaje cu privire la impozitare, precum şi la parteneriat limitat. De asemenea, ea poate oferi o flexibilitate mai mare în ceea ce priveşte impozitarea în domeniul distribuţiei şi se poate folosi ca un mijloc valoros pentru planificarea proprietăţii (imobilelor) şi transferul bogăţiei.

LLC NU TREBUIE NEAPĂRAT SĂ CONSTITUIE O SOLUŢIE PENTRU TOŢI
Antreprenorii care nu doresc să suporte cheltuielile constituirii unei structuri de afaceri flexibile, intrate în schemă, ar trebui să se pronunţe pentru standardizarea structurii societăţii pe acţiuni.